Rolex Mengumumkan 2021 Siaran Jam Baru

Pada bulan April, Rolex mengumumkan akan menunda pelancaran jam tangan terbarunya hingga 2021 sehingga diberitahu lebih lanjut, dengan mengatakan bahawa ia tidak mempunyai tarikh pelancaran khusus. Pada masa itu, banyak yang berspekulasi bahawa kita mungkin tidak akan melihat jam tangan Rolex baru pada tahun 2021. Pengumuman ini, ditambah dengan berita dari bulan sebelumnya bahawa Rolex menutup kilang dan kemudahannya untuk membantu mencegah penyebaran COVID-19, menjadikan replika Rolex mungkin benar-benar menunda melancarkan jam tangan baru sama sekali. Baca lebih lanjut mengenai Kekurangan Rolex. Namun, untuk kegembiraan para pengumpul dan peminat, Rolex baru sahaja menetapkan tarikh pelepasan tahun 2021 untuk jam tangan barunya.
Berita ini datang sebagai bantuan besar bagi banyak pengumpul dan peminat jam tangan mewah, bersama dengan peruncit yang tidak terhitung jumlahnya di seluruh dunia yang bergantung pada model Rolex untuk menyumbang sebahagian besar penjualan tahunan mereka. Selain itu, pembatalan Baselworld dan kelewatan pembukaan jam tangan baru Rolex 2021 juga telah menyebabkan peningkatan spekulasi mengenai apa yang akan dilancarkan oleh jenama tersebut.
Selain tidak ada jam tangan Rolex baru untuk tahun 2021 setakat ini, tidak ada model yang akan dihentikan. Ini menyebabkan banyak pengumpul membuat spekulasi mengenai apa yang mungkin dirancang Rolex untuk tahun 2021. Selain itu, mengingat kenyataan Rolex sebelumnya dan agak kabur dari bulan April, berita bahawa kita mungkin akan melihat beberapa jam tangan Rolex baru tahun ini telah menimbulkan banyak kegembiraan dari banyak orang.
Walaupun Rolex kini secara rasmi memberikan tarikh untuk pelancaran jam tangan 2021 yang baru, ini masih bukan jaminan bahawa kita – orang ramai – akan benar-benar melihat model baru pada tahun 2021. Lebih-lebih lagi, pengumuman jam tangan baru dan ketersediaannya di dunia nyata mungkin berbeza kerana Rolex sebelumnya telah menutup kilang-kilangnya pada awal tahun ini.
Memandangkan tarikh-tarikh September ini digambarkan sebagai pelancaran global yang terkoordinasi, ada kemungkinan besar bahawa orang ramai sebenarnya akan mendapat beberapa model baru Rolex 2021. Walau bagaimanapun, terdapat dua senario lain yang perlu dipertimbangkan:
Oleh kerana pandemi coronavirus global belum berakhir, masih ada banyak ketidakpastian mengenai apakah pandemi akan terjadi akhir tahun ini. Minggu pertama bulan September masih menimbulkan risiko untuk perhimpunan yang signifikan, dan sekiranya keadaan global bertambah buruk, ada peluang pelancaran baru Rolex pada bulan September, bersama dengan Geneva Watch Days akhirnya akan ditunda atau dibatalkan sama sekali.
Jadi apa yang telah diputuskan oleh Rolex untuk tahun 2021? Pada masa ini – dan mungkin sehingga 1 September (dan mungkin juga kemudian) – hanya Rolex yang akan tahu. Spekulasi di kalangan pengumpul dan orang dalam industri tidak pernah lebih tinggi; Tetapi, apa sahaja Rolex yang dilepaskan atau dihentikan pada tahun 2021, satu perkara pasti: ia pasti akan mempengaruhi harga pasaran terbuka beberapa jam tangan Rolex yang ada.