Replika Terbaik Patek Philippe dengan Piece Unik dalam Keluli

Kalendar Mingguan Calatrava adalah perkara yang tidak biasa untuk replika Patek Philippe. Bentuk yang berbeza adalah kes logam berharga yang biasanya digunakan untuk Calatravas, model palsu 5212A diperbuat daripada keluli tahan karat. Di samping menunjukkan hari minggu dan tarikh, 5212A juga menunjukkan bilangan minggu dalam tahun ini. Minggu-minggu ini adalah mengikut piawaian ISO 8610, yang menyatakan bahawa minggu pertama pertama dalam mana-mana tahun mesti bermula pada hari Isnin, bukan hari Ahad, dan minggu penuh pertama tahun ini adalah yang terdiri daripada 4 Januari. Tarikh itu diperbetulkan dari mahkota dan kedua-dua petunjuk nombor hari dan minggu boleh diselaraskan melalui dua koreksi yang ditetapkan ke dalam sayap kes. Sifat piawai adalah bahawa sesekali setahun akan mengandungi 53 bukan 52 minggu, yang diambil kira dalam mekanisme kalendar dan skema penomboran pada dail. Pemilik akan dapat membetulkan mana-mana tanda pada bila-bila masa, siang atau malam hari, tanpa menjalankan sebarang risiko merosakkan mekanisme tersebut.
Pergerakan baru yang dilengkapi untuk jam tangan berkaliber 26-330, dan ia berdasarkan kaliber diri 324. Ia adalah 26. 6mm diameter dan 4. 82mm tebal (kerja kalendar menambah 1. 52mm ketinggian ke pangkalan ketinggian 3. 30mm berkaliber, oleh itu penamaan). Selain kerja-kerja kalendar, terdapat beberapa ciri baru lain. Roda pemacu untuk detik pusat adalah direka oleh LIGA, dan dilengkapi dengan kedua-dua profil khas dan seminit anti-serangan balik untuk mengambil apa-apa kebocoran dalam sistem memandu.
Ini adalah perkembangan yang menarik dari Patek mengenai beberapa tuduhan. Walaupun Nautilus adalah yang paling dibincangkan mengenai jam tangan, ia menjadikan peratusan jualan yang sangat kecil untuk Patek Philippe, dan mereka telah terang tentang mahu mengekalkannya dengan cara itu. Nautilus dalam keluli dalam konteks yang lebih besar atau mana-mana versi Aquanaut, semua tidak berkesan bagi sesiapa tetapi pelanggan yang paling setia kepada peniaga yang diberi kuasa. Bahagian utama strategi mereka seolah-olah membuat jam tangan replika bulat dan canggih kelihatan kurang berpakaian – contohnya, 5172G yang diisytiharkan minggu ini juga, dengan kes gaya vintaj dan dail dan anak lembu, bukan tali buaya, dan mungkin terdapat keluhan terhadap rujukan 2499 dan 3970, dengan usaha yang lebih baik untuk menggabungkan isyarat visual yang lebih dan kurang dalam satu jam tangan.
Calatrava Pilot palsu yang menakjubkan untuk Pameran Grand New York adalah contoh Calatrava keluli, namun itu adalah edisi terhad; ini boleh menjadi jam tangan replika jam tangan pusingan pertama yang dihasilkan dalam keluli tahan karat dari replika Patek dalam era moden. Semua yang lain adalah semua jam tangan pengeluaran yang terhad yang direka untuk pengumpul. Sebaliknya, model itu nampak sebagai arus perdana, yang dikeluarkan oleh siri edisi tanpa had. Terdapat preseden untuk Pateks keluli bulat di era vintaj; rujukan 96, 570, dan 565 semuanya boleh didapati dalam keluli, dan ia akan menjadi sangat baik untuk mengetahui sama ada jarangnya pateks replika keluli dalam pengeluaran pada masa kini, bersama-sama dengan kepentingan pasaran yang jelas dalam keluli tahan karat, menjadi semangat untuk yang baru.