Memperkenalkan Tuksedo Klasik warisan Longines

Minggu ini, kita akan melihat dua penambahan baru untuk koleksi Warisan Longines: dua karya yang diilhamkan oleh tahun 1940-an, Kronologi tuxedo Klasik Klasik dan Kronologi Tuksedo Klasik. Kedua-dua model baru ini diilhamkan oleh reka bentuk tombol industri pasca perang dan kemudian popular; Ngomong-ngomong, tema ini untuk minggu lalu, “Montblanc Heritage GMT,” sangat dipengaruhi. Subseri tuksedo baru adalah jam tangan peminat kedua dan ketiga Longine pada tahun lalu, mengikuti “peminat” klasik tradisional pada musim gugur 2019.
Dalam Kronograf Tuxedo Klasik Warisan baru, kami menemui penerbitan semula vintaj yang hebat dengan perkadaran sederhana dan, tentu saja, dail dua warna yang indah dari mana ia mengambil namanya. Kronograf MENGGUNAKAN keluli digilap yang sangat tahan pakai – pada ukuran 40 mm, lengkung melengkung di bahagian atas dan bawahnya, kancing segi empat yang sedikit bulat, mahkota bertanda, dan bezel yang tidak biasa untuk mendapatkan penampilan yang sedikit lebih tebal dengan kristal safir berkubah dan kes.
Di bawah kristal, dail sektor gaya vintaj dihiasi dengan warna hitam, putih, perak, dan blues. Di pinggir luar adalah langkah pertama sektoring, dengan skala takimetri putih dengan warna biru, secara dramatis beralih ke sektor dalaman pertama, sekarang berwarna hitam. Bahagian tengah dail ini menampilkan cincin minit dicetak yang dihasilkan dalam gaya kronograf, dengan angka Arab bercetak vintaj untuk indeks jam, sementara dua subdial logam untuk kaunter 30 minit dan detik berjalan memecah sektor ini dan menghubungkannya dengan kawasan paling dalam. Akhirnya, segmen tengah, berwarna putih-putih, kita melihat perincian di dail, seperti logo replika Longines vintaj ke arah atasnya, tangan daun selama sejam dan minit, dan tangan keluli biru untuk detik kronograf.
Waktu Klasik Tuxedo Warisan Klasik yang lebih sederhana tetapi masih tidak biasa kemungkinan besar akan menggemari peminat jenama itu lebih mirip dengan jam tangan “Sektor” sebelumnya yang dilancarkan oleh Longines tahun lalu. Sarung yang digilap model ini memilih ukuran yang sedikit lebih sederhana, 38.5 mm, dan dilengkapi dengan tali yang lebih langsing dan mahkota bertanda yang lebih tebal dan moden di sisinya. Di sekeliling jam tangan terdapat bezel bulat yang lebih tradisional dan bukannya gaya melangkah yang dilihat pada kronograf, walaupun kristal yang melindungi dail masih merupakan safir berkubah yang diilhami vintaj.
Di dail, kami mendapati ia lebih mudah daripada jam randik, dengan hanya dua bahagian. Di bahagian luar berwarna hitam terdapat cincin minit beraksen putih yang sederhana, dengan tanda jam angka Arab berwarna faux yang dicetak. Di dalam, ia adalah jabatan dalaman yang menjadi tuan rumah dail kedua menuju kedudukan jam 6 o, logo Longine gaya retro yang selari dengan jam 12 o, dan tangan gaya pedang lurus selama berjam-jam.